Селекционерът на Бразилия Тите предприе странен ход и обяви 15 от сигурните участници за „кариоките“ на Световното първенство в Русия по-късно тази година. Това се случи точно четири месеца преди старта на надпреварата за световната купа.

Тите посочи футболистите и уточни, че те със сигурност ще пътуват за Русия, ако разбира се дотогава не получат някакви сериозни травми, които да възпрепятстват участието им на Мондиала.

В списъка на Тите попадна един вратар, като към този момент това не е стражът на Манчестър Сити Едерсон, който иначе прави отличен сезон.

Ето и 15-те, които вече знаят, че са участници на Мондиал 2018: Алисон, Дани Алвеш, Маркиньос, Тиаго Силва, Миранда, Марсело, Каземиро, Ренато Аугусто, Паулиньо, Фернандиньо, Уилиан, Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино, Габриел Жезус и Неймар.

За да бъде запълнена квотата от 23-ма играчи, селекционерът на Бразилия трябва да обяви още осем имена. В тях трябва да влязат двама вратари, най-вероятно трима защитници, двама полузащитници и един нападател.