И ние, и България ще играем утре за победа. Преимуществото на българския отбор е, че ще бъде домакин на мача.

А другите преимущества на отборите ще си проличат на терена по време на мача, заяви селекционерът на националния отбор на Беларус Александър Хацкевич. Беларусите стартираха с равенство като домакини на Франция в група А, но след това бяха сразени от Холандия с 1:4 като гости и завършиха 1:1 с Люксембург у дома. България има една победа и две загуби в кампанията за Мондиал 2018 и утрешната среща може да остави надеждите на единия от двата състава по-сериозни за класиране.

"Ясен фаворит в групата е отборът на Франция. След това може би са Швеция и Холандия, които също са сред претендентите. Може би вие смятате, че битката е предрешена, но аз не бих се съгласил с такова мнение само след три изиграни мача от 10 възможни. Не бива да се отделят отборите, все още шансове има у всички.

Попитан дали ще бъде отделено персонално внимание на някой от българските футболисти, бившият полузащитник на Динамо Киев заяви:

"Отдавна вече не се играе персонално покритие. Ще обърнем внимание на целия отбор на България, а не на отделен футболист."

Защитникът на ФК Краснодар Александър Мартинович е един от опитните в отбора на бившата съветска република. На 29 години с 52 мача и 2 гола Мартинович е смятан за стълба в отбраната, която пък е определяна за силното звено в състава. "Защитата трябва винаги да е надеждна, без значение дали играем с България или с Франция. Това ни е работата и ще се постараем и утре", обясни Мартинович.