Старши треньорът на националния отбор на Австралия Ангелос Постекоглу определи класирането на тима за световното първенство в Русия като "фантастично постижение", но отказа да даде категоричен отговор за бъдещето си в отбора.

През последния месец в австралийските медии се появиха редица информации, че Постекоглу ще напусне поста си, независимо от крайния изход на плейофа с Хондурас.

"Кенгурата" се класираха за Мондиала в Русия, след като в реванша се наложиха с 3:1 след хеттрик през второто полувреме на опорния полузащитник Миле Йединак. Първата среща в Хондурас завърши 0:0.

"Точно сега искам да се насладя на момента и не искам да говоря за бъдещето си. Искам да благодаря на семейството и на приятелите ми, които винаги са били до мен. Дължах им този момент и се надявам, че сега ще ги видя щастливи. Тази вечер трябва да се забавляваме. Не знам какво ще се случи след това. Ще трябва обаче да разговарям с всички отговорни, за да може да направим план. Жребият за световното не е далеч", каза Постекоглу след срещата.

Постекоглу застана начело на националния отбор на Австралия малко преди световното първенство в Бразилия, а през 2015 година изведе националния отбор до триумф в купата на Азия. Австралийците обаче бяха силно критикувани в родината си, след като не успяха да се класират директно за световното първенство в Русия, а се наложи да играят два плейофни кръга - срещу Сирия и Хондурас, за да си осигурят мечтаните визи./БТА