Отборът на Португалия постигна победа с 4:1 над Латвия в мач квалификация за Мондиал 2018. Два гола за успеха отбеляза Кристиано Роналдо. Голямата звезда на иберийците се разписа от игрова ситуация и от дузпа, а също така и пропиля и един 11-метров наказателен удар през втората част. По едно попадение добавиха Карвальо и Бруно Алвеш. За гостите точен бе Зюзинс.

В класирането на Група В Португалия е на второ място с 9 точки. Съставът на Латвия е пети с 3. Лидер в Швейцария с 12.

Португалците влязоха добре в мача и още в 8-ата минута създадоха първото по-опасно положение в срещата. Жоао Марио получи пас по земя в наказателното поле, овладя добре, след което стреля, но стражът на Латвия се отчете с великолепно спасяване. Десет минути след това, Кристиано Роналдо застраши съперниковата врата, но и в тази ситуация Андрис Ванинс отрази.

Няколко минути по-късно Нани се отчете със страхотен индивидуален пробив. Отправи изстрел, а Ванинс пак издържа изпита с „отличен“.

Иберийците направиха добра атака в 28-ата минута. Роналдо видя добре включилия се отляво Нани и пусна пас към него. Той нахлу в наказателното поле, но Фрейманис игра непозволено. Реферът не се двоуми и посочи бялата точка. Кристиано Роналдо се нае с изпълнението и бе безгрешен за 1:0.

Две минути, след като резултатът бе открит, европейските шампиони продължиха с натиска, а Роналдо опита отново късмета си. В тази ситуация обаче латвийците и стражът им се справиха. Трикратният носител на „Златната топка“ обстреля отново Ванинс, който обаче отрази отново.

Единствената възможност за Латвия през първото полувреме дойде в 43-ата минута, но Руй Патрисио спаси.

След почивката положения се разкриха пред Роналдо и Карвальо, но резултатът остана непроменен. В 59-ата минута обаче иберийците пропиляха идеална възможност да удвоят преднината си. Съдията отсъди втора дузпа за Португалия за нарушение на Клускин. Голямата звезда на тима Роналдо отново заложи топката от бялата точка, но в този случай пропусна.

Малко след това Латвия върна интригата в мача. Хубава атака отдясно, завърши с разбъркване в наказателното поле и гол за гостите. Зюзинс се възползва от ситуацията в 67-ата минута, стреля, топката мина между няколко бранители и влезе във вратата на Патрисио – 1:1.

Радостта на гостите обаче не трая дълго. Само три минути по-късно Карвальо изведе иберийците отново напред. След технично отиграване на Рикардо Куарешма и умел пас към Карвальо, последният направи 2:1.

Нова добра възможност се разкри пред Роналдо в 83-ата минута, но бранител го блокира. Минута след това нападателят се разписа. При центриране отдясно, звездата на Реал Мадрид засече и прати топката в мрежата на Латвия за 3:1.

Активността на Роналдо продължи да бъде забележителна. Той като по чудо не се разписа в 90-ата и в 91-ата минута. Това обаче стори Бруно Алвеш в 92-ата. След асистенция на Герейро, бранителят оформи крайното 4:1.  


Класиране в Група В: 

1. Швейцария 4 мача 12 точки

2. Португалия 4 мача 9 точки

3. Унгария 4 мача 7 точки

4. Фарьорски острови 4 мача 4 точки

5. Латвия 4 мача 3 точки

6. Андора 4 мача 0 точки