Британският певец Роби Уилямс и оперната дива Аида Гарифулина ще вземат участие в церемонията по откриването на Световното първенство в Русия.

Тя ще се проведе на 14 юни преди първия мач между домакините от Русия и Саудитска Арабия и ще започне в 17:30 часа българско време.

"Толкова съм щастлив, направо съм във възторг от това, че отново ще дойда в Русия, този път заради подобно уникално събитие. Постигнал съм много, но да открия световен шампионат пред 80 000 зрителите по трибуните и милиони любители на футболната игра в цял свят, това просто е детска мечта. Каним всички любители на музиката и футбола да се присъединят към това забележително шоу на стадиона в Русия или пред екраните на телевизорите си", коментира Уилямс.

"Никога не съм мислила, ще мога да стана част от такъв грандиозен празник - първенство на планетата по футбол в моята родна страна. А образът, в който ще изляза пред целия свят е много символичен и се асоциира с въплъщение и изпълнение на мечти. Чия мечта ще се сбъдне на нашия световен шампионат ще научим на 15 юли, на същата сцена, след завършването на едномесечния футболен празник в Русия", отбеляза Гарифулина.

Часто от шоуто на 14 юни ще бъде и бразилската легенда Роналдо.

"Встъпителният мач на Световно първенство винаги е много символичен, тъй като именно това е моментът, в който разбираш, че това, което си чакал четири дълги години, най-сетне е настъпило. И въпреки че никой не си си представя точно какво ще се случи в тези четири седмици, всеки знае, че ще има незабравимо зрелище. Това разбира се е и много емоционален момент за организаторите на турнира - след толкова дълга и сложна работа по подготовката целият свят ти идва на гости. Аз самият изпитах това преди четири години в Бразилия и сега просто съм щастлив да споделя това чувство с жителите на Русия", каза Роналдо.

Шампионатът на планетата ще се проведе за първи път на територията на Русия в периода 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното първенство ще бъде 400 млн. долара. /БГНЕС