Представителите на Аржентинската футболна асоциация трябва в следващите часове да проведат решаваща среща с ръководството на Севиля за бъдещето на старши треньора Хорхе Сампаоли.

57-годишният специалист е фаворит за нов селекционер на Аржентина.

На срещата ще присъстват президентът на Севиля Хосе Кастро и вицепрезидентът на АФА Даниел Анхеличи.

Сампаоли има договор със Севиля до лятото на 2018 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 1,5 милиона евро.

„Трябва да приключим с административните проблеми и да видим клаузите. След като всичко бъде договорено, мога да гарантирам, че ще има и официално педставяне. Търсим най-добрата формула и вярвам, че ще я намерим в близките дни“, коментира президентът на АФА Клаудио Тапия, който пътува също до Испания.

Първият ход на Сампаоли – гласува доверие на Икарди

Желанието на АФА е да обяви Сампаоли за нов селекционер на Аржентина на 1 юни. Той трябва да води националния отбор в контролите срещу Бразилия и Сингапур.

Официално: Сампаоли напуска Севиля заради Аржентина

„Президентът на Бока Хуниорс и вицепрезидент на АФА Анхеличи е мой личен приятел. Той ми каза, че ще пристигне през тази седмица, за да разговаряме за Сампаоли. Ще изслушаме всичко. Кристално ясно е, че в договора на Сампаоли има освобождаваща клауза и тя трябва да бъде платена. Ние също платихме подобна сума като компенсация на Чилийската футболна федерация, за да вземем Сампаоли за треньор. Ако АФА иска Хорхе за нов селекционер, ще трябва да платят сумата записана в неговия договор. Сампаоли заяви, че не може да откаже за втори път на Аржентина и ние уважаваме неговото решение. Ние обаче имаме договор с него. Той продължава да е наш треньор с действащ контракт“, коментира президентът на Севиля Хосе Кастро.