Пътешественикът от Саудитска Арабия Фахад Ибрахим Ал Яхия посети откритата тренировка на националния отбор на своята страна, която се проведе в Санкт Петербург. За да подкрепи сънародниците си, поданикът на Кралството е пристигнал на велосипед, като е преодолял с педалите повече от 5 хиляди километра.

"Тази идея се загнезди в мене преди 20 години. Мечтаех да отида и да подкрепя нашия национален отбор още по време на Световното първенство през 1998-а година във Франция, но успях да реализирам идеята си едва сега", заяви пред ТАСС саудитският странник.

А за това да пристигне в Русия, велосипедистът е трябвало да премине през териториите на Египет, Турция, Грузия и Русия. Експедицията е била оценена по достойнство и е намерила подкрепа дори в държавното ръководство на Саудитска Арабия.

"Хора от нашето кралско семейство ми предадоха нрационален флаг, който аз вече предадох на нашия посланик в Москва, разказва още арабинът с колело. И въпреки че Ал Яхия е опитен пътешественик, не му се е разминало и без приключения. По неговите раскази, в някои моменти са възниквали конфликти с граничари или полицаи по пътя, но в когато влязъл в Русия, всичко било както трябва. Той дори се заканва на следващата година да дойде в Русия на почивка с цялото си семейство. А пристигането му с колелото на тренировката, предизвика повече интерес от самото занимание на футболистите сред фенове и журналисти. Хората около терена спряха да гледат самата игра и започнаха да искат автографи от колоездача и да му обясняват, че е герой да премине целия този път.