Девет мача от три квалификационни групи за Мондиал 2018 предстоят да се изиграят днес. Разбира се, най-съществен интерес представлява развоят в Група А, където е и селекцията на България.

Освен срещата на „трикольорите“ с Швеция, в този поток Франция ще мери сили на Холандия, а Люксембург с Беларус. Като класиране нещата в Група А изглеждат по следния начин: Швеция е лидер с 13 точки, колкото има Франция на втората позиция („петлите“ са с по-лоша голова разлика). На третата позиция е Холандия с 10 точки, а България е позиция назад с 9. Зад „лъвовете“ са Беларус с 5 пункта и Люксембург с 1.

В Група В Унгария домакинства на Латвия, а Португалия приема Фарьорските острови. Швейцария посреща Андора. Преди мачовете „кръстоносците“ са начело с 18 пункта, а европейският шампион е втори с 15. Иберийците са следвани от Унгария (7), Фароьрските острови (5), Андора (4), Латвия (3).

Останалите три мача от програмата на 31 август са от Група H, Белгия – Гибралтар, Кипър – Босна и Херцеговина и Гърция – Естония.

Преди мачовете „червените дяволи“ са начело в класирането с 16 точки, отборът на Гърция е позиция назад с 12, следван от Босна и Херцеговина с 11, Кипър със 7, Естония с 4 и Гибралтар, който е с нулев актив.

Всички срещи са с начален час 21.45.