В Санкт Петербург работник загуби живота, след като падна от голяма височина при строежа на един от стадионите, които трябва да приеме Мондиал 2018. Това се случва само седмица, след като друг строител загуби живота си в Русия при подобни обстоятелства.

Фирмата „Трансстрой“, която се занимава с изграждането на съоръжението, не разкри самоличността на загиналия, като поясни, че той се е подхлъзнал и паднал, докато извършал строителни работи по покрива на стадиона. „Поради собственото си невнимание един от работниците на покрива, роден през 1992 година, е паднал. Според вътрешния правилник за безопасност, служителят е преминал инструктаж преди началото на своята смяна и е бил екипиран по необходимия за това начин.“

Единствената информация, която се знае за починалия 23-годишен мъж, е че идва от Тверския регион, който се намира между Санкт Петербург и Москва. На 4 декември друг от работниците на стадиона загуби живота си, след като падна от покрива в опит да прибере обратно изпуснати строителни материали.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS