Неймар разкри, че най-големият му страх е бил, че никога няма да може повече да ходи и да движи краката си след контузията в гърба, която получи по време на Световното първенство през 2014 година.

Той описва случилото се като най-лошия момент в неговата кариера.

Мондиал 2014 завърши за Неймар, когато Хуан Камило Сунига му влезе много грубо в гърба при победата на Бразилия с 2:1 срещу Колумбия на четвъртфиналната фаза на турнира.

„Аз не можех да си движа краката. Представях си как ще остана обездвижен до края на моя живот“, разкрива Неймар в специално интервю за Жерар Пике.

„Докторите ме вдигнаха, а аз започнах да плача. Беше ужасяващо. Не чувствах нищо“, добави 25-годишният футболист.

„Не чувствах краката си. От стадиона директно ме закараха в болницата. Спомням си как гледах крака си и се наведоха към него, за да го докосна, а не го усещах“, продължи Неймар.

През лятото на 2014 г. Неймар се представяше великолепно на домашния Мондиал, преди колумбиецът Хуан Сунига да сложи край на участието му в турнира. Бранителят с жестоко влизане с коляното си в гърба на нападателя едва не го осакати за цял живот.

"За мен тази травма стана най-лошият момент в националния отбор. Дълго плаках, а всички мои роднини бяха разстроени. Когато Сунига ме изрита, Марсело веднага извика лекарите, но аз му казах, че искам да продължа, тъй като исках да вкарам. Не можех обаче да движа краката си. Лекарите веднага ме изкараха от терена и започнах да плача. След изследванията в болницата докторът ми каза: "Имам две новини за теб, добра и лоша. Лошата е, че за теб първенството свърши. А добрата, че ще можеш да ходиш, защото още два сантиметра и футболът щеше да свърши за теб". Останах още един ден в болницата, а след това си отидох в къщи и започна една много лоша седмица за мен", разказа Неймар.