Испанският национал Жерар Деулофеу отчете значението на зимния си трансфер в Милан. Според футболиста, който все още е собственост на Евертън, именно преминаването му под наем в италианския гранд е отворило пред него вратите към „ла фурия роха“.

Лопетеги изненада със състава на Испания за квалификациите

23-годишният бивш футболист на Барселона акостира на „Сан Сиро“ през януари и веднага остави своя отпечатък – 3 гола и 1 асистенция в първите си 9 мача от Серия А. „Ако не бях приел офертата на Милан, определено нямаше да бъда повикан за националния отбор“, заяви Деулофеу.

„Това е един страхотен клуб и точно в момента не мисля за нищо друго. Много съм щастлив в Милан, треньорът Винченцо Монтела и неговият щаб ми вдъхват много увереност. Щастлив съм и от връзката си със съотборниците.“

Милан се облизва за още един неуспял в Барса

„Когато научих за интереса на Милан, изобщо не се двоумих. Ако се намирам в чудесна форма, то е благодарение на доверието, които всички в Милан ми гласуват. Открих постоянството, което търсех и сега съм по-зрял и по-интелигентен като играч. Определено се подобрявам в дефанзивен план и съм по-постоянен в хода на 90-те минути“, допълни Деулофеу.

Не е тайна, че Барселона има вратичка да си върне своя бивш кадър, ала това е мисъл, върху която испанецът гледа да не се фокусира. „Очаквах такъв въпрос. Хубаво е да слушам подобни неща, но един играч трябва да мисли само за настоящето, иначе може да загуби концентрация. Нека видим как ще се развият събитията във времето. Взел съм си бележка о преди“, допълни Деулофеу.