Хубавите неща за националния отбор на Хърватия тепърва предстоят,смята националният селекционер Златко Далич след трите поредни победи в груповата фаза на Световното първенство по футбол.

Според него, хърватите няма да отпаднат на осминафиналите, ако вярват в собствените си сили и не се страхуват от никого.

"Каквото сме направили в груповата фаза, вече е минало. Трябва да оставим тези мачове зад гърба ни и да се фокусираме върху Дания, защото реално погледнато това е моментът на истината. Този, който всички ние чакахме", заяви хърватският селекционер след победата с 2:1 срещу Исландия.

"Исландците ни показаха нещо много важно - битка и дисциплина. Те знаеха точно какво им трябва и се бореха за него, а аз мога само да аплодирам тяхното представяне в мача. Казах на треньора им, че са фантастичен отбор, който играе футбол по най-добрия начин, който им приляга. Много е трудно да играеш срещу тях, защото са много добри в директния футбол. Но ние сме доволни от нашата игра. Имахме и лукса да дадем на всеки наш футболист минутите, които заслужава", продължи той.

"Не мисля, че ще отпаднем на осминафинал, но сега цялата ни концентрация е насочена към тази фаза и Дания. Важните неща ни предстоят. Просто трябва да бъдем самоуверени, да уважаваме съперника и да не мислим, че някой е по-добър от нас", добави Златко Далич. /БТА