Централният защитник на Нигерия Леон Балогун бе част от състава на „суперорлите” на Мондиал 2018. Африканците отпаднаха в груповата фаза, след като загубиха последния мач от групите с Аржентина (1:2). По този начин „гаучосите” продължиха напред, за да бъдат елиминирани на осминафиналите от Франция (3:4).

„Когато играеш на национално ниво, то ти трябва да играе по-мръсно от обичайното. Така направи Аржентина срещу нас. Нужно е да проявиш смразяваща концентрация и да си безмилостен в единоборствата, за да стигнеш до успеха. Това е най-важният ни урок от това Световно първенство”, сподели Балогун пред ВВС.

Макар да има едва 22 срещи за Нигерия, Балогун е един от най-опитните футболисти в африканската държава. „Суперорлите” бяха най-младият тим на Мондиал 2018, като средната възраст на отбора бе 25 години.

Нигерия завърши трети в група D, след като допусна загуби от Хърватия и Аржентина. Единственият успех дойде срещу Исландия (2:0).

Победата над европейците ги доближи до финалите на Мондиал 2018, но четири минути преди това да стане факт Маркос Рохо отбеляза победният гол за аржентинците, за да ги класира напред.

„Имаме микс между опитни и млади играчи. Същевременно талантът у младите е неизмеримо голям. Трябва да работим още по-здраво и съм сигурен, че успехите ще дойдат”, продължи новото попълнение на Брайтън.

Партньорът на 30-годишният защитник в отбраната на Нигерия Уилиям Троост-Еконг също изрази надеждите си, че отборът ще надгради в следващите години и на предстоящия Мондиал в Катар отборът ще бъде още по-солиден.

„Всички се опитваме да се съобразим с класирането от този Мондиал и да запазим хладнокръвие. Повярвайте, това е трудно и трябва да преодолеем този период и да се поучим от грешките си”, заяви Еконг.

Следващата официална среща за Нигерия е през септември, когато предстои квалификация за Купата на африканските нации срещу Сейшелите.