Новичок ще бъде сервиран на английските фенове в Русия! Напръв поглед шокиращото твърдение обаче се отнася само за алкохолен коктейл със същото име, който ще бъде предлаган ексклузивно на посетители от Острова във Волгоград. 

Точно там ще има тълпи от тях заради мача на Англия с Тунис, с който "трите лъва" откриват кампанията си на Световното първенство. И местните барове решиха да си направят закачка с тях, а и същевременно да спечелят от нея. 

Въпросното нервнопаралитично вещество "Новичок", което се ползва само от руските тайни служби, нашумя покрай скандала с отравянето с него на бившия таен агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Англия. 

Това породи дипломатически скандал между Великобритания и Русия, като отношенията между двете страни преди няколко месеца бяха на точката на замръзването. Англичаните дори призоваваха за бойкот на Световното първенство, но в крайна сметка до такъв не се стигна. 

Сега барманите във Волгоград ще използват суматохата отпреди няколко месеца, за да направят малко пари на гърба на англичаните. Иначе въпросният коктейл ще е съставен от водка, абсент и малко сок за цвят, като според руснаците, той е двойно по-силен от обикновеното уиски. А т твърдят, че са се запасили с тонове от него за жадните британци.