Френският режисьор Джес Адан направи специален документален филм за футболиста на Барселона Усман Дембеле, в който се представя трудния ранен живот на 21-годишния футболист.

Нареченият „проблемно дете” след като принуди Борусия Дортмунд да го продаде на Барселона миналото лято. Този документален филм обаче ще обърне представат за него на 180 градуса.

По думите на най-добрия му приятел Юнес Убрайем, Дембеле е бил по-цял ден с топката.

„Той можеше да е 10 години по-малък от останалите, с които играеше, но пак ги финтираше без проблем,” добави Убрайем.

Първият треньор на Дембеле, Ахмед Уаби си спомня: „Една вечер преди да си тръгна след тренировка с АЛМ Евру, видях Дембу да играе до тъч линията. От начина, по който докосваше топката се виждаше че техниката му е уникална.“

„Преди да се присъедини в отбора той ме попита: „Може ли да имаме всички еднакви екипи, съдии и всичко, както по телевизията?” Отговорих му да и той веднага се съгласи да се присъедини към нашия клуб”, добави Уаби.

„Той отбелеязваше във всеки един двубой, без значение дали беше титуляр, или влизаше от скамейката. Вземеше ли топката, той минаваше петима противникови играчи и отбелязваше с глава“, продължи първият треньор на френския национал.

„Усман” разказва историята на едно момче, стигнало от „бетонната джунгла” в гетото в предградието Евру, до най-голямата сцена във футбола, Световното първенство в Русия.