Вдъхновението в спорта е изключително мощно оръжие. Думите и изображенията оказват влияние върху спортистите, които ги карат да правят извънредни неща и да изненадват света.

На Световното първенство в Русия отборът, който впечатли без никакво съмнение най-много е Хърватия. Футболистите постигнаха немислимото – класираха се на финала на Мондиал 2018, който е най-важният турнир в световния футбол.

Зад успеха на хърватския национален отбор има не само талант и усилия, но и източник на вдъхновение, което е мексиканският филм „Ватрени“. В него става дума за историческо-спортното наследство, което разкрива за израстването на фигурите във време на война и усещането, което идва след това.

Във филма се разказва за успеха на Хърватия на Световното първенство през 1998 година, в което отборът завърши на трето място. Светът се наслаждаваше на техния футбол. С тази история, с войната и разпадането на Югославия се ражда документалният филм, който Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич и техните съотборници гледат преди всеки мач на Мондиал 2018. Селекционерът Златко Далич по този начин се стреми да надъха допълнително своите играчи и успява.

Скоро в мексиканските кина ще бъде премиерата на филма „Ватрени“.