Съпругата на китайския национал Джи Жипен хвана мъжа си в изневяра и поиска с официално писмо той да бъде изгонен от държавния тим и от клуба му Гуанджоу.

Жан Дзъ написала искането си до Китайската футболна федерация и до клубния отбор на половинката си.

Тя настоява той да бъде изгонен от националния тим, защото не й бил верен.

Новината дойде часове, след като защитникът направи фаталната грешка, донесла гол на Иран срещу Китай, за минималното 1:0 в световна квалификация.

Драматичното писмо на Жан Дзъ бе оповестено и в социалните мрежи от самата нея. "Три и половина години от четирите, в които сме женени, той спри с други жени и се опитва да ме убие, въпреки годините, прекарани заедно," написа жената.

Като доказателство Дзъ прилага гореща кореспонденция между Джи Жипен и любовницата му Ксиао Бинг. Тя заплашва дори да го даде на съд, тъй като семейството й заплатило за дома, който футболистът обитава в момента.

Китайската федерация и клубът още не са дали изявление по случая, но се очаква в действителност да има санкции за Джи Жипен, тъй като от местните футболисти се изисква добро поведение.

Писмото поне обясни ужасната грешка на национала, която може да коства мястото на Китай на Мондиал 2018.

Пример за това как подобен инцидент за малко не приключи кариерата на един спортист бе изневярата на най-добрия бадминтонист в историята на Китай Лин Дан. Той направи дете на местен модел, зад гърба на съпругата си, и бе осъден тежко от китайската общественост през 2016-та.