Още преди да започне Световното първенство, играчите на един отбор изпълниха вече целта пред себе си, за да са национални герои. Това са панамците, които са звезди в очите на сънародниците си само с класирането си за Мондиала в Русия. 

И те бяха изпратени от родината си като истински герои по пътя към подвизите си. Те отлетяха от Панама Сити към Ню Йорк, откъдето се качват на полет за Осло. Там ще имат контрола с Норвегия, след което отиват към страната-домакин на финалите. 

И защото повече няма да се приберат у дома, докато не приключи участието им на финалите, те бяха изпратени подобаващо на летището. Още от предната вечер десетки хиляди панамци се бяха събрали да нощуват на аерогарата, за да изпратят с благопожелания любимците си. 

Всички се опитваха да докоснат и дори да целунат героите си, макар и малцина да успяха. А след като минаха през морето от хора, футболистите се качиха на самолета и започнаха купона. 

Там те не спираха да танцуват, а на полета с тях имаше местни поп-изпълнители и шоумени, които да поддържат настроението. И след няколко леки наздравици в крайна сметка отборът кацна в Ню Йорк, за да чака прекачването си.