Франция е на финал на Световно първенство за трети път в историята си, а с огромна заслуга за това е непробиваемият в центъра на терена Н'Голо Канте. Халфът на Челси може да не блести с изявите си, като Килиан Мбапе, но е най-полезният футболист на "петлите". 

Той е играчът, спрял най-много противникови атаки и е пробягал внушителните 62 км по време на целия шампионат - най-много от всички футболисти на шампионата. Сега е една от най-големите съвременни високоплатени звезди, но невинаги животът му е бил лесен. 

Вестник "Глобо Ешпорте" разкрива историята на Канте. Когато треньорът му в момента Дидие Дешан е вдигал световната титла над главата си през 1998 г., бъдещият мотор на отбора му е събирал алуминиеви боклуци от кошчетата за боклук, за да ги предаде за рециклиране. 

Това е бил единственият доход на семейството му в онези години, което доста често водело и клошарски начин на живот, защото замръквало нерядко по улиците. Но малкият Н'Голо показал завидна устойчивост, преборил се да ходи на училище, там започнал да тренира футбол и в крайна сметка останалото е история. 

Така 27-годишният футболист може да се превърне от бездомното хлапе по време на единствената засега световна титла на Франция, до световен шампион 20 години по-късно, ден след националния празник на "петлите".