Напоследък Футболната асоциация на Англия има свойството да допуска гаф след гаф по отношение звездата Хари Кейн. От ФА трябваше да поднесат извинение до капитана на националния тим за Мондиал 2018, след като погрешно го изкара един от играчите на турнира с най-високо лично тегло.

Само преди няколко седмици 24-годишният футболист бе в центъра на вниманието, като тогава ФА си позволи известни волности спрямо него и Тотнъм след загубата от Манчестър Юнайтед в полуфиналите на ФА Къп. На официалния „Туитър” акаунт на ФА се появи снимка на Кейн, придружена с текст: „Какво е това нещо в джоба ти, Крис?” Посланието беше насочено до бранителя на Юнайтед Крис Смолинг, който действително изигра силен мач и опази най-опасния играч на „шпорите”.

Шегата беше ретуитната над 20 хиляди пъти още същата вечер, а по-късно бе изтрита и съпроводена от официални извинения до засегнатите.

Сега ФА се представи в същата светлина, като публикуването на окончателния си състав за Мондиал 2018 сбърка сериозно с физическите данни на Кейн. Макар от ФА да уцелиха ръста му (188 сантиметра), то в графата за лично тегло бе вписано 98 килограма. Ако цифрата беше вярна, то нападателят би бил вторият най-тежък на турнира, отстъпвайки единствено на Роман Торес от Панама.

И този път от ФА трябваше да си посипят главата с пепел и уточниха, че става дума за административна грешка. Всъщност реалното тегло на Кейн е 89 килограма.

На финалния турнир в Русия Англия попадна в група G, където са още тимовете на Белгия, Тунис и Панама.