Началото на седмицата дава старт и на последния кръг от груповата фаза на Мондиал 2018. В следващите 4 дни ще има по 4 двубоя на ден като мачовете от всяка една група ще се играят едновременно. Стартът дава група А с мачове от 17 часа, които можете да следите в GONG.BG.

В спор за върха един срещу друг ще се изправят тимовете на домакина Русия и Уругвай. И двата отбора спечелиха мачовете си до момента, но руснаците са с по-добра голова разлика и са лидер, а определено целта пред "сборная" ще е да запази тази си позиция и да продължи да впечатлява с представянето си, но дори и равенство би устроило отбора на Станислав Черчесов.

По всичко обаче личи, че наставникът Русия няма да дава почивка на играчите си, тъй като отборът ще се опита да направи всеки един момент от Мондиала на собствен терен незабравим, както за себе си, така и за привържениците си.

И все пак не бива да забравяме, че програма минимум е изпълнена - класиране за елиминационната фаза.

"Футболистите, които са в най-добро състояние ще играят. Ние сме отбор и трябва да вършим своята работа, ясно ни е, че се класирахме и резултатът може и да е без значение, но този мач ще е подготовка за следващата фаза", сподели Фьодор Смолов.

Уругвай обаче ще влезе в срещата, знаейки, че все още няма допуснат гол в мрежата си по време на Мондиала, след две минимални победи с по 1:0. Имайки Луис Суарес и Единсон Кавани в предни позиции би трябвало да направи южноамериканците най-трудният противник на Русия до момента, а все още не сме видели максимума, на който Ла Селесте са способни. Очаква се Оскар Табарес да направи промени в състава си, имайки предвид, че място за леки експерименти все пак има.

"Спокойни сме, след като спечелихме два мача. Не трябва да сме притеснени в мача срещу Русия, защото не се нуждаем от специфичен резултат, за да си осигурим продължаване към елиминациите, така че трябва да играем нашия футбол и да се насладим", каза преди мача Лукас Торейра.

В другия мач от група А, битката между Египет и Саудитска Арабия ще се превърне в такава за честта на двете нации, които загубиха шансовете си да продължат към елиминационната фаза на Мондиала, след като регистрираха по две поражения в двете си срещи до момента. Това, за което трябва да се борят двата състава при това положение е не точките, а опитът да зарадват феновете си и да завършат кампанията си в Русия по позитивен начин. Погледите в този случай може да обърнем и към интересните факти - ако на терена се появи стражът на Египет Есам Ал Хадари, то той ще се превърне в най-възрастния футболист, участвал на Мондиал със своите 45 години и 161 дни. Ектор Купер и играчите му имат и друга задача пред себе си, а моментът за това изглежда подходящ - да постигнат първи успех на Мондиал - нещо, което не им се е случвало до сега.

„Винаги се ядосвам, но не мога да кажа, че съм недоволен от някого. Разполагам с чудесен тим с играчи, които дадоха всичко от себе си. Благодаря им за това! Приятно е да видя толкова много фенове по стадионите. Все пак това бе първо световно първенство за мен", каза Купер.

През седмицата престоят на Египет бе съпътстван и с други интересни случки- отборът бе поканен на банкет в Грозни от лидера на областта Рамзан Кадиров, а звездата на тима Мохамед Салах получи почетно гражданство.

Нещата в лагера на Хуан Антонио Пици не изглеждат никак розови - тимът е с шест допуснати гола в турнира и нито един отбелязан, а за срещата с Египет под въпрос са трима основни състезатели, и то все защитници - Али Ал Булайхи, Омар Хаусауи и Мансур Ал Харби. Поглеждайки към историята на този сблъсък, последните две срещи между тези тимове са спечелени от Египет, като и двата двубоя са били приятелски.