Англия и Белгия се оказаха прекалено сериозни предизвикателства за Панама и Тунис. Съставите от Централна Америка и Африка допуснаха тежки поражения от предварително считаните за фаворити в група “G” европейски гиганти.

И все пак Тунис показа по-стабилна игра. Трите отбелязани гола не са много впечатляващи на фона на седемте допуснати – антирекорд за отбора, който преди 12 години инкасира шест попадения в три срещу на Мондиала в Германия.

Същевременно самото достигане на панамците до Световното е най-големият успех в историята на селекцията.

Сега Панама и Тунис са аут от турнира и приключват участието си с двубой помежду им. Битка за честта, която ще определи кой ще се прибере у дома с по-високо вдигната глава.

Двата състава никога не са се изправяли един срещу друг на футболния терен. Панамците, които дебютират на форума ще търсят и дебютен успех, докато тунизийците ще гонят първа победа от 1978-а година насам. Тогава те правят обрат срещу Мексико.

За успеха Тунис ще разчита много на звездата на Съндърланд Хазри. Срещу Белгия (2:5) той се разписа и даде асистенция за втория гол гола на селекцията си.

В лагера на Панама има повече проблеми около състава. Армандто Купът и Мурийо са наказани след мача с Англия. Ромен Торес обаче ще бъде на разположение. Именно той класира тима за Световното, от капитана се очаква абсолютно всичко.