Една новина хвърли в смут аржентинските фенове в навечерието на Световното първенство. И тя е, че гласеният за титуляр страж на Манчестър Юнайтед Серхио Ромеро е контузен и пропуска шампионата. 

Той се оплака от травма в коляното, която според местната федерация е изключително тежка и ще го извади за дълго от терените. Но според съпругата му няма нищо такова и той е жертва на заговор от фигури във федерацията, които го мразят. 

Факт е, че само половин час след обявената новина за изваждането му от състава, селекционерът Хорхе Сампаоли вече обяви името на заместника му. А според Елиана Герсио, това е заговор срещу мъжа ѝ. 

"Много обстоен разговор имахме с докторите, те увериха, че травмата на Серхио не е тежка. Две, максимум три седмици ще са му необходими и ще е напълно готов. Той е отдаден на националния отбор и щеше да е на линия за мачовете."

"Така че от федерацията излъгаха грозно за травмата му. Но прекалено много хора не го искат на Световното и затова казаха, че кракът му е счупен, само за да го извадят от състава. Писна ми от лъжите им", заяви Елиана Герсио. 

Ромеро беше твърда резерва в Юнайтед през целия сезон, а и откакто  на "Олд Трафорд". Сега се очаква титуляр на вратата на Аржентина на Мондиала да е ветеранът Вили Кабайеро.