Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Джампиеро Вентура заяви, че никога не е вадил нападателя на Ница Марио Балотели от плановете си. Въпреки това специалистът не скри притесненията си относно експлозивния характер на футболиста.

Супер Марио не е обличал екипа на „скуадра адзура“ от Мондиал 2014 насам, макар от началото на сезона да впечатлява с екипа на клуба от Лазурния бряг. Вентура признава, че следи изявите на 26-годишния играч, който се опитва да възроди кариерата си.

„Балотели прави онова, което неговият потенциал му позволява. Основният проблем обаче си остава това, което казах и в началото – не става дума за това да имаш качествата, заради които би заслужил повиквателна, а да бъдеш в помощ на отбора“, каза Вентура.

„Това е един от големите проблеми на Балотели. Неговите технически качества никога не са били поставяни под съмнение. Всичко останало обаче – да. Той трябва да вземе своето решение. Той трябва да реши дали да поеме по нов път – път на чест и отговорност, път на лидер“, допълни Вентура.