Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не е приел никак добре новината за контузията на халфа Джак Уилшър, която възникна по време на лагера на английския национален отбор. Според „Дейли Стар” французинът е бесен на селекционера Гарет Саутгейт заради отношението към футболиста.

Уилшър: Венгер ми каза, че мога да си ходя, но аз се борих

26-годишният Уилшър е пословично известен със склонността си към чести травми, а според Венгер треньорския щаб на „трите лъва” го е подложил на прекалено тежки натоварвания в тренировките. В резултат от това Уилшър се прибра в клубния си тим, след като получи контузия в коляното, и не игра в приятелските срещи срещу Холандия (1:0) и Италия (1:1).

Уилшър готов да остане в Арсенал, но чака по-добро предложение

Травмата поставя под въпрос участието на Уилшър в двубоя срещу Стоук Сити в неделя. Венгер смята, че Саутгейт и неговите помощници са прекалили, тъй като халфът се върна контузен в четвъртия ден след лагер-сбора на националите.

От 19 октомври насам Уилшър взе участие в общо 28 срещи за „топчиите”. За последно той игра в 1/8-финалния реванш от Лига Европа срещу Милан, спечелен с 3:1 в Лондон.