Англия и Италия завършиха 1:1 в контролата, която се игра на стадион „Уембли“. Джейми Варди изведе англичаните напред в резултата, но Лоренцо Инсиние изравни от дузпа. По този начин воденият от Гарет Саутгейт отбор допусна гол за първи път от 624 минути игрово време. От своя страна „скуадра адзура“ реализира първи гол в последните четири мача.

Пред Чиро Имобиле се откри отлична възможност още в 1-та минута, но той се засуети и не успя да отправи удар. Две минути по-късно Джон Стоунс допусна много груба грешка и позволи на Имобиле да му отне топката. Нападателят на Италия отново не успя да реагира по най-бързия начин и това позволи на Стоунс да се върне и да му блокира удара.

След центриране от корнер в наказателното поле на Италия в 6-та минута, Джеймс Тарковски стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Джанлуиджи Донарума.

Антонио Кандрева направи отлично центриране в наказателното поле на Англия в 16-та минута, където Чиро Имобиле стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Рахийм Стърлинг и Джейми Варди организираха много добра атака в 23-та минута, при която нападателят на Лестър отправи хубав удар, но той бе отразен от Джанлуиджи Донарума.

Англия поведе в резултата в 26-та минута. Рахийм Стърлинг бе фаулиран, след което Джеси Лингард бързо подаде към Джейми Варди, а той с прецизен удар вкара топката във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Алекс Окслейд-Чембърлейн отправи удар от дистанция в 57-та минута, който бе спасен от Донарума.

Лоренцо Инсиние стреля от фаул в 73-та минута, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Италия организира много добра атака в 79-та минута, когато Жоржиньо пусна отличен извеждащ пас към Лоренцо Инсиние, който стреля от въздуха, но встрани от левия стълб на вратата на Джак Бътланд.

Съдията Денис Айтекин свири дузпа за Италия в 85-та минута, след като Джеймс Тарковски настъпи Федерико Киеза в наказателното поле на Англия.

Айтекин използва системата за видеоарбитраж, за да посочи бялата точка. Германският арбитър изгледа на повторение ситуацията и прецени, че Тарковски е извършил нарушение срещу него.

Лоренцо Инсиние изравни резултата в 87-та минута, след като вкара топката в десния ъгъл на вратата на Бътланд.