В първия ден на декември ще отправим поглед към предстоящото вълнуващо лято, в което ще станем свидетели на Световното първенство в Русия. Именно днес е големият жребий за Мондиала, който ще определи групите за шампионата.

В 17 часа в Москва ще започне церемонията по тегленето на 32-а отбора, които ще имат честта да участват на Световното първенство. Домакин на събитието е концертната зала в  "Държавния палат Кремъл", която има капацитет за 6 хиляди.

Русия се готви за жребия в Кремъл

Водещи на събитието ще бъдат бившият английски национал Гари Линекер и красивата руска журналистка Мария Командная. Те ще получат и помощ от осем легенди на футбола - Лоран Блан, Гордън Бенкс, Кафу, Фабио Канаваро, Диего Форлан, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Никита Симонян.

Спрямо ранкинга на отборите, те бяха разпределени в четири урни, а домакинът Русия е в първата заедно с Германия, Бразилия, Португалия, Аржентина, Белгия, Полша и Франция. Фактът, че отбори като Испания и Англия са във втора урна прави възможни супер сблъсъци още в групите.

Единственото ограничение е, че в една група не могат да попаднат повече от два отбора от Европа, както и повече от един отбор от всяка от другите зони.

Ето и разпределението на отборите по урни:
Първа: Русия, Бразилия, Белгия, Германия, Полша, Португалия, Франция, Аржентина

Втора: Мексико, Англия, Испания, Хърватия, Уругвай, Колумбия, Швейцария, Перу

Трета: Иран, Тунис, Коста Рика, Египет, Исландия, Дания, Сенегал, Швеция

Четвърта: Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, Нигерия, Мароко, Панама, Австралия, Сърбия

Жребия ще следим на живо в GONG.BG след 17 часа!