Освен с интересни моменти на терена, Световното първенство в Русия не може да се оплаче от липса на такива и извън него. Домакините се опитват да се покажат пред света с традиционни за регионите дейности, а интересно решение дойде от Казан. Местните жители решиха да приветстват гостите си и сготвиха 118-сантиметров телешки пай, тежащ 26 килограма, а повод за това беше отпразнуването и на традиционен летен празник в Русия, който бележи края на пролетната сеитба . Това беше първият път, в който местното ястите, известно като перемяч, бе приготвено в толкова големи размери, а подготовката му е отнела три седмици.

Използваните продукти пък са 10 килограма телешко месо, 16 килограма тесто и 250 литра готварско олио. След като бяха взети точните мерки на ястието, то бе предоставено безвъзмездно на гостите на региона.

„Днес е един от най-големите празници в Татарстан. Подобни събития карат хората да се забавляват, а за нас е удоволствие да правим подобни проекти, може би и други ще последват примера ни“, сподели един от готвачите.

„Казан е спортната столица на Русия, а днес поставихме още един рекорд - най-големият пай в света. За нас е важно, защото в момента Казан има толкова много гости от различни държави, а ние сме щастливи да сме тяхни домакини и да ги нагостим с нашия най- голям пай“, сподели Сергей Иванов- председател на Туристическия комитет на Казан.