Уругвай и Саудитска Арабия бяха на два противоположни полюса в откриващите си срещи на Мондиала, но сега е време за сблъсък именно между тези две страни.

Южноамериканците си осигуриха успех срещу Египет с 1-0, а сега втори такъв срещу Саудитска Арабия ги изпрати към елиминационнат фаза на Световно първенство за трети пореден път.

Любителите на фактите и историята пък може би ще изтъкнат това, че последният път, в който Уругвай печели откриващата сис реща на Мондиал ,което се случва през далечната 1970-та, тиъмт стига до полуфиналите.

"В предишната среща играхме бавно. Трябва да отнемаме топката по- бързо и да я подаваме напред към Суарес. Преди няколко дни това не ни се получи. Липсваше ни и движението, генерално", заяви преди двубоя Бентанкур.

Определено везните са наклонени в полза на водения от Оскар Табарес тим, не толкова заради показаното от него, а по- скоро заради разочароващото представяне на опонента му. А ако трябва треньорът да изисква нещо повече от своите футболисти, то това е по- висока ефективност при завърщващите удари.

Саудитска Арабия продължи негативното си представяне на Мондиали с поражение с 0:5 от домакина Русия, а така серията без успех се простира назад до САЩ 94-та. Ако има повод за надежда, то той идва от факта, че саудитите нямат загуба от сегашния си опонент в последните им две срещи- приятелски мачове през 2002-а и 2014-та. Освен неволите на терена, такива съпътстваха делегацията на страната и извън него. Самолетът с който отборът пътува към Ростов на Дон, където ще се изиграе срещата се е повредил по време на полета, като пламъци са започнали да излизат от единия от двигателите. За щастие проблемът не е бил сериозен и всичко се е разминало без последствия. Това пък ще е първо съревнование на свената на Световните първенства. Учудващо след тежкото поражение от Русия наставникът на Саудитска Арабия Хуан Антонио Пици заяви, че опонентът не ги е изненадал с нищо. Дали подоба липса на изненада и подобен резултат ще има и срещу Уругвай предстой да разберем.