Защитникът на Франция Самюел Умтити не отдаде голямо значение на факта, че на осминафиналите на Световното първенство „петлите“ ще се изправят срещу Лионел Меси и Аржентина.

„Няма значение кой ще елиминираме. Най-важното е да се класираме за четвъртфиналите на Световното първенство“, коментира Умтити.

„Шансовете на Франция срещу Аржентина зависят от това, че могъщият аржентински магьосник Лионел Меси не получава същата помощ от съотборниците си в националния тим, каквато в Барселона“, добави защитникът.

„Гледам го всеки ден, познавам го отлично. Много е трудно да бъде спрян. Той има наистина невероятни качества, дори за нас, професионални футболисти“, продължи френският национал.

 „Ние разбира се, ще се опитаме да го спрем, но не само той е човекът с уникални качества в аржентинския отбор. Те имат още и също доста качествени нападатели“, допълни той.

„Лео е напълно различен с Барселона и с тима на Аржентина. Просто там няма същите играчи, които са около него в клуба. В много ситуации хората в Барса буквално го пазят, спасяват го. Аржентинците понякога са жестоки с него, но няма какво да направи - това е родината му.“

Умтити се очаква да започне като титуляр за Франция на „Казан Арена“, след като получи почивка при нулевото равенство с Дания. Той ще си партнира в центъра на отбраната с Рафаел Варан.