След дълго чакане Тунис отново ще радва феновете си с участие на Световно първенство. Северноафриканската страна пропусна последните два такива форума, но сега ще участва в Русия. 

"Орлите от Картаген", каквото е прозвището на отбора, преодоляха сложните африкански квалификации със завидна лекота. В първия рунд на елиминациите за тях, който се явяваше втори континентален, те отстраниха с две победи с по 2:1 Мавритания. 

В последвалата групова фаза, от която напред продължаваше само победителят, жертвите бяха Либия, Гвинея и Демократична република Конго. С малко забавяне на финала, мястото на Световното беше осигурено на 11 ноември 2017 г. 

Интересното е, че тунизийците не допуснаха нито едно поражение по пътя си към Русия и отиват там с огромни надежди. Това ще бъде петото им участие на световни финали, като първото е през 1978 г., а последното преди тази година е през 2006 г. 

Надеждите на всички в северноафриканската страна са поне да бъде прескочена груповата фаза. Това досега никога не се е случвало в участията на националния отбор на световни финали.