Тунис спечели с 2:1 срещу Панама в мач от група „G“ на Световното първенство в Русия, който се игра на „Мордовия Арена“ в Саранск. По този начин „картагенските орли“ завършиха Мондиал 2018 с победа, докато дебютантите от Панама така и не успяха да спечелят нито една точка. Все пак Панама отбеляза втори гол на Мондиал 2018 и по този начин на Световното първенство бе поставен рекорд – за първи път в историята на турнира всеки един от участниците е успял да вкара поне две попадения.

Тунис се представи по-силно от своя съперник и напълно заслужено стигна до победата, а тя можеше да бъде още по-убедителна, ако не бяха силните изяви на панамския вратар Хайме Пенедо.

Наим Слити центрира остро в наказателаното поле на Панама в 6-та минута, където Бен Юсеф можеше да засече топката, но се размина с нея, след това и Ескобар действа неубедително, а Пенедо улови. Слити отправи акробатичен удар от въздуха в 7-та минута, но стреля много неточно в аут. Наим Слити отправи удар от разстояние в 9-та минута, но неточно в аут. 

Уахби Хазри центрира от корнер в наказателното поле на Панама в 19-та минута, където Рами Бедуи стреля с глава, но слабо и Пенедо спаси без проблеми. 

Панама поведе в резултата в 33-та минута. Хосе Луис Родригес отправи далечен удар, топката рикошира в тялото на Ясин Мериа, което излъга вратаря Аймен Матлути и влетя в мрежата му. 

Хадади центрира в наказателното поле на Панама в 39-та минута, където Бен Юсеф стреля с глава, но неточно в аут. Две минути по-късно Хадиди центрира в наказателното поле на Панама, където Хазри стреля от въздуха, от добра ситуация, но не успя да намери очертанията на вратата на Пенедо. 

Играчите на Тунис направиха нов много сериозен пропуск в добавеното време на първата част. Хазри стреля, но ударът му бе спасен от Пенедо. 

Тунис успя да изравни резултата още в 51-та минута. Слити подаде към Хазри, който с чудесен пас намери Бен Юсеф в наказателното поле на Панама и той отблизо не пропусна да вкара топката във вратата на Пенедо.

Тунис можеше да осъществи пълен обрат в срещата в 53-та минута. Хазри подаде към Бен Юсеф, който остана сам срещу Пенедо, но вратарят на Панама успя да спаси. 

Пенедо се намеси решаващо в 62-та минута, когато отрази удар на Хазри.

Вратарят на Тунус Матлути допусна много груба грешка в 64-а минута, когато изпусна топката и тя попадна на волето на Барсенас, който стреля отблизо, но стражът успя да спаси.  

Тунис осъществи пълен обрат в 66-та минута, когато Хадади навлезе в наказателното поле на Панама, след което пусна перфектен пас към Хазри, който вкара отблизо в опразнената врата. 

Хосе Луис Родригес отправи хубав удар в 70-та минута, но Матлути спаси. 

Последният шанс за Панама в мача бе в добавеното време на срещата, когато Барсенас стреля от фаул, но Матлути спаси.

Така Тунис завърши участието си на Световното първенство с победа и 3 точки, а Панама остана без точка.

Gulliver/Getty Images
36 снимки

Панама - Тунис 1:2

1:0 Хосе Луис Родригес 33' 

1:1 Фахредин Бен Юсеф 51' 

1:2 Уахби Хазри 66'

Панама: 1. Хайме Пенедо – 13. Адолфо Машадо, 5. Роман Торес, 4. Фидел Ескобар, 17. Луис Овайе – 8. Едгар Барсенас, 20. Анибал Годой, 6. Габриел Гомес, 19. Рикардо Авила, 21. Хосе Луис Родригес – 9. Габриел Торес

Старши треньор: Ернан Дарио Гомес

Тунис: 16. Аймен Матлути – 21. Хамди Нагез, 6. Рами Бедуи, 4. Ясин Мериа, 5. Усама Хадади – 13. Ферхани Саси, 17. Елис Схири, 20. Гайлен Чаалели – 8. Фахредин Бен Юсеф, 10. Уахби Хазри, 23. Наим Слити

Старши треньор: Набил Маалоул

Стадион: „Мордовия Арена“

Съдия: Наваф Шукрала