Националният сеизмологичен център в Мексико излезе с прессъобщение, че наистина е имало сеизмологична активност около столицата  -  Мексико Сити, но тя не е била продиктувана от попадението на Ървинг Лосано в гола на Германия.

Центърът твърди, че по последни данни е имало две леки земетресения. Първото е дошло в 10:24, а второто в 12:01. Голът е бил факт около 11:35 местно време.

Геологическият инсистут съощава, че сеизмичните детектори са регистрирали фалшиви знаци, които по всяка вероятност са генерирани от подскоците на запалянковицте във фензоните, но те не са спомогнали на природата.

Сеизомологичната служба обясни, че в понеделник градът е бил в естественото си състояние, а суматохата и движението предизвикали, в разумни граници, вибрации, които са били засечени, но дотам. Шефът на службата твърди, че мачът е повлиял на потушаването им,с лед като хората са се настанили пред телевизорите, за да гледат срещата между Германия и Мексико.

„Ацтеките” оглавяват групата след успеха си. В другия мач от група F, Швеция удари Южна Корея с 1:0, а в следващия кръг Мексико ще спори точно с азиатците.