Цели пет дузпи бяха отсъдени в третия ден на Мондиала, който предложи цели 4 срещи. На два пъти съдията посочи бялата точка по време на срещата Франция – Австралия (2:1), един път го стори по време Аржентина – Исландия (1:1), един 11-метров наказателен удар имаше на Перу – Дания (0:1) и един на Хърватия -Нигерия (2:0).

Две от дузпите бяха пропилени – Лионел Меси не сполучи от 11-те метра за Аржентина, а Куева не се справи със задачата за Перу.

Така статистиката сочи, че това са повече пропуски от дузпи, отколкото на цялото Световно в Бразилия през 2014-а, когато едва една бе пропиляна.

Същевременно разходката из историята на Световните финали сочи, че само веднъж е имало повече отсъдени дузпи в един ден. Става дума за Мондиала 1998 година във Франция, когато на 24 юни по футболните терени шест пъти съдиите са сочили бялата точка.

Друг любопитен момент след третия ден на Мондиала е свързан с Дания. Каспер Шмайхел опази отново мрежата си суха, и така вече 534 минути. Младият талант подобри рекорда на баща си – Петер – от 417 минути.

Не на последно място, Лука Модрич влиза в историята на Световните финали като автор на гол номер 2400, след като бе безапелационен от дузпа в полза на Хърватия при победата над Нигерия с 2:0.