Националният селекционер на Уругвай Оскар Вашингтон Табарес заяви, че Лионел Меси не се нуждае от това да спечели световната титла, защото аржентинецът е една епоха във футбола.

„Меси вкарва минимум по 54 гола всяка година. Той подобрява постоянно рекорди“, коментира Табарес в интервю за „La Nación“.

„Меси прави впечатление, че никога не обича да говори много за себе си. Той е невероятна личност“, добави селекционерът на Уругвай. Попитан за световното първенство, Табарес подчерта важността на страните с по-малка международна известност, като Исландия или Египет.

"Имам много уважение към онези, които се предполага, че са по-слаби", каза треньорът и подчерта, че футболът "е пълен с големи подвизи". 

"Вижте Исландия, това е чудесно, тези неща събуждат възхищение за мен", каза той.

За египетския отбор, срещу който Уругвай ще дебютира на Световната първенство, на 15 юни в група А, заяви, че може да бъде "много труден мач".

Табарес е сигурен, че Аржентина ще бъде един от отборите, които ще се представи силно на Мондиал 2018. Той очаква подобаващо представяне от страна на Испания, Бразилия, Германия и Белгия, които според него имат "играчи в пълна фаза на растеж, които играят в едни от най-силните първенства в лигата".