Футболистите на Тунис заслужиха само и единствено похвали от своя селекционер Набил Маалул, въпреки че загубиха драматично с 1:2 от Англия в откриващия си мач от Мондиал 2018.

Африканците не бяха толкова далеч да грабнат точка от сблъсъка, в който бяха подчертания аутсайдер. Гол от дузпа на Фержани Саси в 35-ата минута анулира ранното попадение на Хари Кейн, ала капитанът на „трите лъва” беше точен и в добавеното време към редовните 90 минути.

„Тунизийският отбор се представи много добре и успяхме да се отбраняваме в течение на 90 минути”, коментира 55-годишният Маалул. „Вярно е, че те контролираха мача към неговия край, все пак разполагат с отлични, бързи играчи. Когато Деле Али, Джеси Лингард и Рахийм Стърлинг атакуват – а да не забравяме и Хари Кейн – те са отлични. Доказаха, че могат да пробият нашата защита.”

„Фактът, че трябваше да заменим нашия вратар Муез Хасен (още в 16-ата минута – б.р.) също ни нарани, особено при мач на толкова високо ниво. Когато ти се налага да направиш принудително и трите си смени, това няма как да не влияе на отбора. Аз обаче искам да благодаря на всичките си футболисти за техните старания в защита. Момчета напълно оправдаха очакванията ми и бяхме много по-добри след почивката.”

„Те бяха много добре дисциплинирани по отношение на избраната тактика и се представиха силно през всичките 90 минути и до допускането на втория гол. Видях наистина много дисциплина”, допълни Маалул.

В следващия си мач от група G Тунис посреща другия голям фаворит в групата – Белгия – на 23 юни.

Още по темата:

Фиеста вместо фиаско: Кейн спаси Англия срещу Тунис

Саутгейт: Щях да бъда горд и на хикс срещу Тунис