Дългото чакане на Перу да играе на Световно първенство по футбол е към края си, тъй като утре инките ще се изправят срещу Дания в мач от група С на Мондиала в Русия. За последно перуанците са играли на Световни финали през 1982-а година в Испания, когато са водени от странния треньор с името Тим.

"Ние се подготвяхме за този момент много дълго време", заяви спокойно в началото селекционерът на перуанците Рикардо Гарека.

"Разбира се, че има стрес и притеснение, защото цялата страна ще ни гледа. Подготвяли сме се, работили сме много и смятам, че сме готови да преодолеем всякакви предизвикателства", добави той. 

Но също така отборът на Гарека се надява, че ще получи подкрепа от публиката на Мордовия Арена. Перуанските фенове са многобройни в Москва, а голяма част от тях вече са преодолели едночасовото разстояние от столицата до Саранск.

"Където и да играем, ще бъде едно невероятно шоу", заяви треньорът на Перу.

"Хора от всички слоеве на обществото пътуваха до Русия, за да ни гледат. Но не мисля, че фоневете ще решат мача. Да, подкрепата е важна, но футболът се решава на терена", завърши Гарека