Селекционерът на Япония Акира Нишино не успя да скрие разочарованието си от драматичната загуба от Белгия с 2:3 на осминафиналите на Мондиал 2018.

„Самураите“ бяха много близо до чудото в Русия, като поведоха с 2:0, но допуснаха пълен обрат на резултата. Победният гол за Белгия дойде в продължението на срещата.

 „Искахме да спечелим. Имах различни планове в главата си. Започнахме много добре, но в края, точно в края, не очаквахме да допуснем такъв гол. Когато водехме с 2:0 не направих смени, защото исках да отбележим още един гол. Имахме  възможности за това. Контролирахме топката, контролирахме и мача като цяло, но Белгия се вдигна точно, когато трябваше да го направи“, коментира Акира Нишино.

„При корнера, който имахме преди тяхната атака в последната минута, искахме да решим мача. Разбира се, в този момент през главата ми минаваше и варианта с продълженията, но честно казано не очаквах такава контраатака. Играчите ми също не очакваха това. За няколко секунди топката бе пренесена в нашата половина и това реши мача“, допълни той.