Датският нападател Никлас Бендтер има репутацията на лошо момче, но на 30 години показа сериозни признаци на зрялост заради начина, по който прие решението на селекционера Оге Харейде да не пътува за Световното първенство. Бендтер напусна терена със сълзи в очите, след като получи контузия в слабините, играйеки за Розенборг седмица преди да се присъедини към "Червения динамит".

Датчаните ще пътуват за Русия без снажния таран, известен също така и с нетипичното си чувство за хумор.

"Бендтер се изправи и попита дали може да каже нещо на играчите и им пожела късмет в Русия и да си свършат работата", коментира селекционерът Оге Харейде.

След като започна с шегата стартът на Световното първенство да бъде отложено докато "Лорд Бендтер" се възстанови, Харейде се постара да направи всичко, което може и да го изчака до последно. Но след като пропусна съботната контрола с Швеция, завършила 0:0, времето за решения изтече.

"Ясно е, че е футболист, който ще липсва. Без съмнение, Световното губи от отсъствието му".

30-годишният Бендтер избухна на световната футболна сцена през 2005-а година като един от бъдещите таланти на Арсенал, но скоро след това беше изпратен в Бирмингам Сити. След това кариерата му премина през Съндърланд, Волфсбург, Ювентус и Нотингам Форест, но често новините за головете му бяха по-малко от тези за изцепките му извън терена, свързани основно с алкохолни запои и нарушаване на режима. Също така беше забъркан и в скандал с нерегламентирана реклама под фланелката по време на Европейското първенство през 2012-а година, бой в нощен бар, шофиране в нетрезво състояние. Но след като подписа с Розенборг, таранът започна малко по малко да си възвръща формата и спря с подобен род изпълнения.