Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите заяви, че все още няма ясна представа докъде се разпростират уменията на неговата звезда. Нападателят на Пари Сен Жермен потвърди впечатленията, че бързо възвръща форма след дългото отсъствие заради контузия с нов чуден гол, този път при 3:0 над Австрия в контрола.

Реално Неймар пропусна последните 3 месеца от сезон 2017/2018 за клубния си тим, а през това време правеше всичко възможно, за да бъде готов преди старта на Мондиал 2018. Очевидно усилията му дават резултат, макар Тите да призна, че контузията все още витае в мислите на 26-годишния играч.

„Не мога да кажа къде е лимитът при Неймар”, призна Тите след 55-ия гол на острието за „селесао”. Пред него във вечната реализаторска листа на Бразилия са единствено Пеле (77) и Роналдо (62).

Неймар се изравни с Ромарио

„Техническият и креативният капацитет на Неймар са впечатляващи. Когато успеем да му дадем топката във финалната третина от игрището, той е смъртоносен.”

Неймар беше сменен от Дъглас Коста в 84-ата минута на срещата с Австрия, а Тите призна, че ходът е бил по-скоро психологически. „На почивката му казах да се възползва, ако австрийците се оголят в отбрана. Към края на мача сметнах, че вече му е дошло в повече, затова го извадих.”

„Концентрацията на отбора заслужава похвала. Днес видяхме още един пример, че от ментална гледна точка съзряваме. Беше труден мач, с множество физически сблъсъци, а ние играхме много добре”, коментира още Тите.