Селекционерът на италианския национален отбор Джампиеро Вентура обясни, че няма да вика нападателя Грациано Пеле за следващите мачове на отбора. Причината е скандалът помежду им при равенството с Испания (1:1) в началото на месеца.

На „скуадра адзура“ предстоят два двубоя в началото на ноември – на 12-и те ще играят световна квалификация срещу Лихтенщайн, а три дни по-късно имат приятелски мач срещу Германия на „Сан Сиро“ в Милано.

Пеле си навлече гнева на Вентура, като отказа да стисне ръката му при смяната си в световната квалификация срещу Испания на 6 октомври, а още на следващия ден беше отстранен от отбора. Двамата размениха и обидни реплики при случката, което още повече задълбочи кризата помежду им.

„Дали съм говорил с Пеле? Не, защото телефонните разговори до Китай са твърде скъпи“, коментира Вентура по отношение играча на Шандонг Луненг. „Оценявам ситуацията по това, което беше тя – една грешка, но също така и липса на уважение към цветовете на „скуадрата“. Той наруши имиджа на групата. Това беше най-голямата му грешка.“

„Не мисля, че той ще е в състава за следващата неделя, защото винаги съм казвал, че човек има нужда от време да премисли нещата. Грациано не е много млад, но все още има какво да даде на Италия“, завърши Вентура.