Нападателят на германския национален отбор Томас Мюлер в навечерието на мача от световното първенство срещу Швеция отбеляза красивата гледка към морето и планините в Сочи. Според него са направени необходимите изводи за грешките в играта с Мексико (0:1).

"На базата във Ватутинки имаше добри условия за нас. Сега сме в Сочи, ако гледката към морето и планините ще ни помогне да спечелим, това ще бъде само плюс. Преди срещата нямахме много тренировки. Смятаме, че е по-добре да запазим силите си. Във всеки мач може да има моменти, които дават на играчите отрицателни последици за физическото им състояние", коментира Мюлер.

"Най-важното срещу Швеция е всеки да изпълнява своите позиционни задачи. След мача с Мексико беше трудно, имахме чувството, че натискаме, а всъщност те упражняваха натиск. Ние се събрахме след мача и говорихме за грешките", добави той. 

"Изправени сме пред важни задачи, които трябва да решаваме заедно, за да спечелим следващия мач. Не е нужно да се самообвиняваме, трябва да се съсредоточим върху коригирането на грешките, да гледаме позитивно в бъдеще. Ако човек няма мотивация, това може да доведе до лош резултат. И ако той е свръхмотивиран, това също не е много добре", каза още Томас Мюлер.