Бразилският селекционер Тите отказа да коментира неговото бъдеще, след като „селесао” бе отстранен от Белгия в четвъртфиналната фаза на Мондиал 2018. Белгийците победиха Бразилия с 2:1 на „Казан Арена”.

„Не е времето да дискутираме моето бъдеще сега. След кратка пауза ще можем да дискутираме нещата на хладък ум. Не искам да се въвличам и да говоря за индивидуалностите в този мач. Белгия бе по-ефективният отбор. Боли ме да го кажа, но бе хубав двубой. Винаги изпитвам тъга, когато падам”, заяви Тите.

Запитан, ако има възможността да попита Бог за обяснение за загубата, Тите отговори: Никого няма да питам. Ако задавам въпроси, значи нямам вяра у мен. Загубата не е следствие само на представянето или гола или победата. Това не е волейбол. Характерът на футболистите е важен. Когато си голям характер, създаваш много моменти на терена. За мен Куртоа направи разликата в този мач”.

„Белгия имаха три удара и бяха ефективни. Оползотвориха си шансовете по чуден начин и победиха. Играха два тима с невероятно качество. Не знам кой не би харесал този мач. Може би човек, който не обича футбола”, продължи Тите.

„Няма да коментирам съдийството. Ако го направя, ще прозвучи, сякаш плача. Искам само да видя ситуацията при Габриел Жезус. Само нея”, довери селекционерът.

„Фернандиньо игра често с тези функции в Манчестър Сити. Контролирахме 2/3-ти от мача, а по един момент загърбихме фактът, че губим с два гола. Преди да вкараме гола, имахме два големи шанса. Ще анализираме цялата ни работа тук”, завърши Тите.

Следващият мач на Бразилия е на 8 септември в приятелски мач срещу САЩ в Ню Йорк.