Един от най-опитните в бразилския национален отбор по футбол – Тиаго Силва счита, че в момента той и съотборниците му се учат „как да страдат”, докато се опитват да оправдаят реномето си на фаворити в Мондиал 2018.

„Селесао” си осигури класиране за 1/8-финалите като победител в група Е, след като надигра с 2:0 отбора на Сърбия. Така южноамериканците ще се изправят срещу Мексико, който пък не е достигал до 1/4-финал от 1994 година насам.

Силва вкара втория гол в сръбската врата и остана доволен от начина, по който тимът се справя в трудните мигове от мачовете си. „В миговете, когато страдаме, оставаме фокусирани и успяваме да попречим на другия тим да ни атакува”, заяви 33-годишният бранител.

„Скоро след това успяваме да намерим комбинация, каквато отработваме на тренировките. От първия мач досега имаше определени мигове, в които изпитвахме трудности.”

„Страдахме, но смятам, че най-ценното е, че знаехме как да се справим, когато бяхме поставени под натиск. Както казва Тите – трябва да знаем как да страдаме”, заяви Силва.

Още по темата:

Тите: Първата задача е изпълнена

Бразилия подчини Сърбия и полетя към финалите