32-та участника на Световното първенство през 2018-та година научиха своя жребий за шампионата, на церемония в Кремъл.

Лично президентът на Русия, домакин на Мондиала, Владимир Путин откри церемонията заедно с президента на ФИФА Джани Инфантино. Мирослав Клозе изнесе трофея, за който 32-те отбора ще се борят догодина. "Виждам нещо магическо в него. Няма подобно изживяване на това да вдигнеш трофея," призна немският голмайстор.

Най-хубавото от жребия за Мондиала в снимки

8-те групи за Мондиал 2018

Водещи на събитието първо бяха певицата Алсу и тв водещият Иван Ургант. Те предадоха щафетата на бившия английски национал Гари Линекер и красивата руска журналистка Мария Командная.

За тегленето на жребия те получиха помощ от осем звезди на световния футбол Лоран Блан, Гордън Бенкс, Кафу, Фабио Канаваро, Диего Форлан, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Никита Симонян.

Световният шампион Германия изтегли коварен жребий за груповата фаза на предстоящото Световно първенство в Русия догодина. Бундестима попадна в група F с отборите на Мексико, Швеция, Корея. Играчите на Йоаким Льов ще започнат защитата на титлата си срещу Мексико на стадион „Лужники“ в Москва на 17 юни.

Домакинът Русия имаше късмет при жребия, като в неговата група А попаднаха отборите на Саудитска Арабия, Египет, Уругвай. Мачът на откриването ще бъде между Русия и Саудитска Арабия на 14 юни на стадион "Лужники".

Група B ще започне с интригуващ сблъсък между актуалния европейски шампион Португалия срещу Испания. Другите два отбора в тази група са Мароко и Иран.

В група C финалистът от последното Европейско първенство Франция ще спори с тимовете на Австралия, Перу и Дания. В първия си мач от Мондиала „петлите“ ще срещнат австралийците.

Група D изглежда най-сложна. Тя ще започне със сблъсък между един от фаворитите Аржентина и дебютанта Исландия, а останалите тимове са Хърватия и Нигерия.

Петкратният световен шампион Бразилия попадна в група F със съставите на Швейцария, Коста Рика и Сърбия, докато в група G място намериха Белгия, Панама, Тунис, Англия.

Жребият отреди в последната осма група H да премерят сили Полша, Сенегал, Колумбия, Япония. 

Ето и групите за Мондиала:

Група А: Русия, Уругвай, Египет, Саудитска Арабия.

Група В: Португалия, Испания, Иран, Мароко.

Група С: Франция, Перу, Дания, Австралия.

Група D: Аржентина, Хърватия, Исландия, Нигерия.

Група Е: Бразилия, Швейцария, Коста Рика, Сърбия.

Група F: Германия, Мексико, Швеция, Република Корея.

Група G: Белгия, Англия, Тунис, Панама.

Група H: Полша, Колумбия, Сенегал, Япония.

Италия ще ви липсва повече от България на Световното