Старши треньорът на Уругвай Оскар Табарес призна, че южноамериканците са били далеч от най-добрата си игра при победата с 1:0 над Саудитска Арабия, но е доволен, че с този успех тимът си осигури място на осминафиналите на Мондиал 2018. 

"Беше много топло и играчите на двата отбора бързо се умориха. Бях притеснен,защото през първото полувреме времето минаваше, а ние не намирахме начин да пренесем трайно играта в половината на съперника, трябваше да търсим други варианти. Не успявахме да разиграваме добре, да притиснем противника в половината му. Хубавото е, че все пак успяхме да вкараме, но Саудитска Арабия ни застрашаваше до края, търсеше гола. Като цяло контролирахме мача, но когато водиш само с 1:0, винаги е опасно при всяка атака на противника.
Изненадан, съм, че ние не показахме пълния си потенциал, особено преди почивката. Определено играхме под възможностите си. Може би това се дължеше и на представянето на Саудитска Арабия, който смятам, че игра на максимума си".

"Луис Суарес е страхотен футболист, който може да вкарва голове, може да създава положения за съотборниците си. Той игра много по-добре днес в сравнение с първия мач. Работеше здраво на терена и в нападение, и в защита. Той е страхотен характер, който може да се справя с напрежението. Не веднъж е вкарвал важни голове за нас. Направи го и днес.
Успяхме да се класираме за осминафиналите, което беше нашата цел, но трябва да признаем, че съперникът ни затрудни доста. Хората си мислеха, че Египет и Саудитска Арабия са лесни съперници, но тук се видя, че повечето отбори са на сходно ниво. Позитивното е, че ние записахме две победи и не допуснахме гол, но не беше никак леко. 
В последния мач срещу Русия, който също се е класирал, ще трябва да подобрим още представянето си, ако искаме да спечелим и да завършим на първо място в групата", каза Табарес.