Националният селекционер на Уругвай Оскар Вашингтон Табарес не иска да се спекулира със здравословното състояние на нападателя Единсон Кавани ден преди четвъртфинала на Световното първенство с Франция. 

Той отказа да коментира дали ще играе или няма да играе голмайсторът на "урусите".

Кавани получи контузия в осминафиналния мач с Португалия (2:1) и беше заменен, след като преди това вкара и двата гола. По-късно се изясни, че авторът на три попадения в четири мача на турнира има мускулна травма на левия крак. В четвъртък футболистът на Пари Сен Жермен тренираше по индивидуална програма.

"След тази контузия, разбира се, че се разстрои. За нас той е много важен футболист, който до тук игра прекрасно на първенството. След като се контузи, той започна да работи за възстановяването си. Иска да си реализира мечтите и прави всичко, за да се случи това, заяви още опитният специалист.

"Смятам, че дадохме достатъчно информация за контузията му в няколко прессъобщения по-рано през седмицата. Не искам да участвам в игрите на медиите, след 24 часа ще разберете всичко. Ние не се крием, просто не искаме да се създават никакви слухове.

"Много хора говорят, че се преструваме. Но това не е вярно. Не сме се опитали и за минута. Ние искаме да играем, да играем честно и да спечелим. Не искаме слухове, така че се извинявам на всички, но това е всичко за момента по темата Кавани", добави той.

Журналисти на пресконференцията пък коментираха, че ако Кавани все пак не започне като титуляр, мястото му ще бъде заето от Кристиан Стуани./БТА