Холандският съдия Бьорн Кайперс е един от най-уважаваните футболни съдии в Европа, а и в света като цяло.

Холандецът е елитен съдия на УЕФА от 2009 година, а кариерата му до този момента са му поверени два финала на Лига Европа (2013 и 2018), един финал на Шампионска Лига (2014) и финала на Купата на Конфедерациите в Бразилия през 2013.

Освен решенията, които взима на терена, Кайперс е взимал също толкова важни решения и извън него, което го е направило може би единствения съдия-милионер в света.

Завършил бизнес администрация в Университета Радбоуд в Ниймеген, Кайперс инвестирал в супермаркетите С100, които към момента имат 500 магазина на територията на ниската земя.

С100 са също и един от основните спонсори на пилота на Ред Бул във Формула 1, Макс Верстапен.

Кайперс наскоро дори стартира своя собствена верига фризьорски салони.

В допълнение към годишната му заплата като съдия в Холандската Ередивизи, доходите на Кайперс включват и парите, които той получава като съдия в Европейските клубни турнири, както и на Световното в Русия, визлизащи на между 4 и 6 хиляди евро на мач.

Предполага се, че всичките доходи на холандеца взети заедно са му донесли около 12,4 милиона евро до сега.

На Мондиал 2018 до този момент Кайперс е имал общо четири назначения на: Египет-Уругвай и Бразилия-Коста Рика в груповата фаза, както и запомнящият се за домакините осминафинал с Испания. Последния мач който холандецът свири на това Световно бе четвъртфинала между Англия и Швеция.

Кайперс ще бъде четвърти съдия на полуфинала между Хърватия и Англия и е един от шестимата съдии, на които е възможно да бъде поверен финала на Мондиал 2018.