Уругвайците искаха да спечелят убедително срещу Русия и го направиха за феновете, заяви Луис Суарес след победата с 3:0 в последен мач от група "А". По този начин южноамериканците спечелиха първото място в потока и на осминафиналите ще срещнат Португалия или Испания.

Луис Суарес бе избран за "Играч на мача". Той откри резултата в 10-ата минута на двубоя. За него това е втори гол в надпреварата.

"Направихме точно това, което искахме. А то беше да спечелим с повече, след като предишните два мача завършиха с по 1:0. Не че сме играли по-различно, просто вкарахме повече голове", коментира Суарес. 

"Руснаците постигнаха своето в предишните двубои, а ние искахме Уругвай да спечели и трите си мача", добави нападателят.

"Ние имаме силен колектив и мислим само за това, което е най-важно за Уругвай. Благодаря на нашите фенове, които не спестиха време и пари, за да ни подкрепят от трибуните", продължи той. 

"Доволен съм тогава, когато и те са доволни", допълни играчът на мача.

"В първите два мача играхме предпазливо и не искахме да допускаме грешки, защото дори една можеше да бъде с много висока цена. Днес бяхме в по-различно настроение и играехме по-освободено, без напрежение. Видяхте доказателството за думите ми на терена", завърши Суарес.