Всички голове за Холандия паднаха след набези в зоната на Страхил Попов. Ето какво сподели националът след загубата с 1:3.

„Говорихме си и преди мача – беше важно да устискаме без гол в първите 20 минути. Допуснахме гол, но после ударихме греда. Ако бяхме вкарали, нещата щяха да са по-различни. После се върнахме в мача при 1:2, имахме положения за 2:2, но за съжаление ги пропуснахме и ни биха с 3:1.“

„За съжаление, говорехме, че холандците са доста активни по крилата и при дублиранията имахме проблеми. Не се ориентирахме, а трябваше да видим ситуациите и да се ориентираме“, сподели Страхил Попов.

"Много рано пуснахме гол, казахме си да не пускаме толкова рано. Отбелязаха ни три идентични гола, а ние изпуснахме доста неща и мачът приключи, защото бяхме много изморени. Станахме в 4:30 сутринта, за да стигнем до тук." 

"Дублират се фланговете, но за съжаление по идентичен начин Блинд пробиваше и центрираше, а ние ги изпускахме. От такива положения големите отбори не изпускат и трябва да го отстраним това. Доста трудно беше, холандците бяха по-свежи и това си оказа влияние. Холандия не се класира на две първенства, а стадионът им беше пълен."

"Националният отбор има сили, просто имаме нужда от още малко обиграване. Първата и втората част показахме, че можем да противодействаме. Малко повече търпение и можем да се преборим със силните отбори. Надявам се за следващите квалификации да сме по-добро ниво. Показахме, че можем да им се противопоставяме", завърши Страхил Попов.